#1 2009-05-01 22:30:29

onetos

Administrator

Punktów :   

Coś dla solitra, czy strona prawna =)

A ja mam takie pytanie, co się stanie, jeżeli zjawią się nieletni? Czy to nie wymaga, obecności jakichś zalegalizowanych opiekunów czy czegoś takiego? =)

#2 2009-05-01 23:03:39

solitr

Administrator

Punktów :   
Kim jest?: Organizatorem

Re: Coś dla solitra, czy strona prawna =)

Po pierwsze będziemy potrzebować pisemnej zgody rodzica na pobyt, to przede wszystkim, żeby można było wpuścić kogokolwiek, kto nie ma ukończonych 18 lat. Reszty oficjalnie nie widziałem na oczy. O tym wspomniałem już w zarysie zlotu. Poprzez zezwolenie na przyjazd podczas trwania zlotu organizatorzy są opiekunami.

Za drogę do zlotu nie zamierzam odpowiadać, nie będę zwoził osobiście i odwoził do domu nieletnich uczestników zlotu z całej Polski, ktoś musi posprzątać burdel po imprezie. Ten etap to już kwestia tego, na ile ich rodzice im ufają.

Jeśli chodzi o opiekunów, wystarczy jedna osoba dorosła odpowiedzialna za całokształt. De facto można podciągnąć wszystkie osoby pełnoletnie pod status ewentualnego opiekuna (wystarczy świstek z upoważnieniem ode mnie jako szefa i osoba wyznaczona staje się opiekunem), można też skombinować od wypadku dodatkowych ludzi, co będę się starał zorganizować. Mamy fajne dziewczyny u nas w harcerstwie, więc pewnie się uda.

Ważne jest by obecna na imprezie i w miarę logicznie myśląca (trzeźwa) była jedna pełnoletnia osoba z ekipy organizatorów. Ktokolwiek. Sądzę, że nie będę za dużo pił, żeby być gotowym w razie W, więc możecie być spokojni.

#3 2009-05-01 23:39:07

onetos

Administrator

Punktów :   

Trzeźwa osoba pełnoletnia na zlocie... hmm... interesujące... =)

#4 2009-05-01 23:42:52

solitr

Administrator

Punktów :   
Kim jest?: Organizatorem

Czy mam rozumieć, że śmiesz wątpić, że się takowa znajdzie?

Stopka forum

RSS